Германия планира да намали значително разходите и заемите си през

...
 
Германия планира да намали значително разходите и заемите си през
Коментари Харесай

Германия намалява разходите си за 2024 год.

 

Германия възнамерява да понижи доста разноските и заемите си през идната година след големите разноски по време на пандемията от ковид и енергийната рецесия, предава БГНЕС.

Бюджетът за защита ще доближи рекордно високи стойности и се чака да доближи задачата на НАТО за 2% разноски, защото Берлин влага в възобновяване на армията в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Най-голямата стопанска система в Европа, която изпадна в криза при започване на годината, планува разноски за 2024 година в размер на 445,7 милиарда евро спрямо 476,3 милиарда евро, планувани за тази година.

Намаляването на новите заеми е още по-драстично, като за идната година са планувани 16,6 милиарда евро по отношение на 45,6 милиарда евро през 2023 година

Сума от 51,8 милиарда евро ще образува постоянния бюджет за защита, което е нов връх след към 50 милиарда евро в бюджета за 2023 година

Допълнително ще има 19,2 милиарда евро от специфичната, 100-милиардна банка за армията, която канцлерът Олаф Шолц сътвори след началото на войната в Украйна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР